20.Hafta
Tebrikler !!! Yolu yarıladınız. 40 / 2 =20
Hızlı büyüme dönemi bitti: Gelişmeler yavaşlasa bile önümüzdeki dönem yaşaması için gereklidir. Bu dönemde orantısal olarak bebeğinizin büyümesi azalsa da kilo olarak daha artacaktır.
Bebeğinizin kalbi güçlenerek büyür: Sakin bir yerde sırtüstü uzanın, nabzınızı bularak kendi kalp atışınızı hissedin. Ardından karnınızın üstüne elinizi koyun iki farklı kalp atışını hissedebileceksiniz.
Bacakları orantılı görünüme kavuşur: Kasların gelişimi ile küçük tekmelerden daha fazlasını hissedersiniz.
Bağışıklık hücreleri plasenta yolu ile sizden ona transfer olur: Bu hücreler onu doğumdan sonraki 6 ay boyunca virüslere karşı korur.
Beyin gelişir: Beynin özel bölümlerinde tad alma, koku alma, duyma ve görme sinirleri oluşur.
Bebeğiniz tepki vermeye başlar: Özellikle de yüksek seslere karşı! Çok ilginçtir ki, bebek bu haftada rahmin dışındaki sesleri; mesela müzik sesini, sizin seslerinizi duyabilir.
Bebeğiniz kız ise yumurtalıkları ve rahmi gelişmesini sürdürür: Yumurtalıklarında yaklaşık olarak 6 milyon yumurta bulunur. Yalnızca bir milyonu doğumda kalırken diğerleri eriyip gidecektir (atrofi olur).
İkinci Basamak (İkinci Düzey) Obstetrik Ultrasonografi Tetkiki: Genellikle gebeliğin 18. ile 22. haftası arasında radyologlar tarafından yapılan ve bebeğin ayrıntılı bir şekilde değerlendirilmesini sağlayan ultrasonografidir. Bazı jinekologlar bu haftalar arasında hastalarından bebeğin ayrıntılı değerlendirilmesi amacıyla 2. basamak obstetrik (gebelik) ultrasonografisi isteyebilirler.
Bebeğiniz 25.5 cm uzunluğunda ve 300gr. civarındadır.