Şişli /İstanbul
ONLINE RANDEVU
0212 248 48 74
MENÜ
Anasayfa
Filiz AK
Gebelik ve Doğum
Jinekoloji
Kısırlık
Aile Planlaması
Menopoz
Laparoskopi
Videolar
İletişim
Ana Sayfa
Gebelik ve Doğum
Gebelik Takvimi
Gebelik Takvimi
4. Haftalar Arası (ÖZET)
Ovulasyon (yumurtlama) gerçekleşir: 2-3 milimden yaklaşık 20 milime kadar ulaşan yumurta hücresi yumurtalığınızdan çatlayarak atılır. Yumurtanız döllenmek için artık hazır. Spermini bekliyor.
Detaylar
5.Hafta
İlk kalp atışları başlar: Erken bir ultrason yaptırdığınızda bu küçük görünümü algılayamayabilirsiniz, ama bu haftanın sonlarında ultrason ekranında bebeğinizin kalp atışları görülebilir hale gelecektir. Bu ritmik atışlar sizin kalbinizde de…
Detaylar
6. Hafta
Kollar ve bacaklar gelişmeye devam eder: Bu eklemler uzar, uzar... Daha sonra ayaklar ve dirseklerin kapanıp mesanenizde yerleştiğini hissedersiniz.
Detaylar
8. Hafta
Kıkırdak ve kemikler şekillenmeye başlar: Bu haftanın sonunda bebeğiniz doğum öncesi gelişiminin 1/5’ in tamamlamış olur.
Detaylar
9. Hafta
Bebek hareket etmeye başlar: Hissedebilmek için çok da küçük olsa da, yavrunuz kıvrılmaya, dönmeye ve dansetmeye başlar.İçeriye bir bakış atmak için pencereniz olması ne güzel olurdu.
Detaylar
10. Hafta
Tebrikler !!! Gebeliğinizin dörtte birini geçtiniz. 40/4=10. Bebeğiniz tıbbi olarak artık "fetus" olarak tanımlanır: Ama siz yine de O’na inatla prinç, nohut, fasulye, çilek, badem diyebilirsiniz.
Detaylar
11. Hafta
Yaklaşık tüm yapılar ve organlar oluştu ve çalışmaya başladı. Parmaklar ve topuklar ayrıldı: Çocuğunuzun kıymetli ayağına bir bakış atın.
Detaylar
12. Hafta
Ses telleri şekillenmeye başlar: Bir opera sahnesine çıkmaya hazır olmasına karşın, bebeğiniz yine de sesini doğum esnasında kullanacaktır. Bahse gireriz ki ilk ağlamasını duyana kadar bekleyemeyeceksiniz.
Detaylar
13.Hafta
Ultrasonla içeriye bir bakış attığınızda bebeğinizin içe ve dışa doğru hareket ettiğini görürsünüz. Gözler ile kulaklar gelişmeye devam eder.
Detaylar
14.Hafta
Tiroid bezi olgunlaşır ve bebeğiniz hormon üretmeye başlar: Ömrü boyunca kullanacaktır. Tiroid bezi tüm vucudumuzu yöneten bir bezdir aslında…
Detaylar
15.Hafta
Kanat çırpmasına benzer hareketler hissedebilirsiniz: Bebek bükülür, döner, tutunur, gözlerini kısar, kaşlarını çatar, hatta parmağını bile emer.
Detaylar
16.Hafta
Deri altında yağ tabakası oluşmaya başlar: Bebeğinizin cildini önümüzdeki aylarda korunur. Bebek ve plasentanın aynı ebatlarda olduğunu biliyor muydunuz?
Detaylar
17.Hafta
Bebeğinizin görünümü insan görünümünde: Kafasını biraz daha dik tutabiliyor. Vücut ve eklemler başa göre daha uzun.
Detaylar
18.Hafta
Verniks (beyaz, peynirimsi koruyucu madde) ve lanugo (yumuşak açık renkli tüyler): Bebeğin cildini -suyu içerisinde geçireceği haftalarda korumak üzere- oluşuyorlar.
Detaylar
19.Hafta
Bebeğinizin uyku ve uyanıklık pozisyonları yeni doğanla aynıdır: Uyumak için uygun pozisyonu vardır ve dinlendiği zamanlar görülebilir.
Detaylar
20.Hafta
Tebrikler !!! Yolu yarıladınız. 40 / 2 =20 Hızlı büyüme dönemi bitti: Gelişmeler yavaşlasa bile önümüzdeki dönem yaşaması için gereklidir. Bu dönemde orantısal olarak bebeğinizin büyümesi azalsa da kilo olarak…
Detaylar
21. Hafta
Kanınızdaki akyuvarlarınız koruma görevini sürdürmektedirler: Lökositler (akyuvarlar) vücudumuzun direnç sistemini oluşturur. Enfeksiyon ve hastalıklarla savaşmamızı sağlarlar. Bu nedenle gebelik boyunca sayıca artmışlardır.
Detaylar
22. Hafta
Bebeğiniz konuşmalarınızı eskisinden daha iyi algılayabilir !! Konuşurken, okurken, şarkı söylerken sizi duymasını bekleyin. Araştırmalar bebeğin kitap okunurken rahim içerisinde emme hareketlerini daha fazla gerçekleştiğini gösteriyor.
Detaylar
23. Hafta
Vücut bölümleri yeni doğana benzer: Vücut yağları oluşmadığı için deri ince bir görünüme sahiptir. Orta kulakta yer alan kemikler sertleşti.
Detaylar
24. Hafta
Artık O "ele geliyor": Bebeğiniz son bir haftada 100 gr. daha aldı. Bu ağırlık kaslar, kemikler ve organlarda. Tad alma duyuları oluşuyor: Eğer anne garip ya da acı bir şey…
Detaylar
25. Hafta
Omurganın şekli oluşur:Eklemler, kirişler ve omurga parçaları oluşur. Bunlar bebeğinizin sinirlerine bilgi transferini sağlayan omuriliği koruyucudur.
Detaylar
26. Hafta
Omurga güçlenir: Fetusün gelişen bedenini korumak için omurga daha güçlü ve esnek hale gelir: Ortalama bir yetişkininkinden büyük olmasa da 150 eklem, 33 parça ve 1,000 kirişten oluşur.
Detaylar
27. Hafta
Küçüğünüzün beyni hızla gelişmeye devam eder: Bebeğinize kitap okumayı, müzik dinletmeyi ve en önemlisi onunla konuşmayı unutmayın.
Detaylar
28. Hafta
Kaslar ve kirpikler belirgindir. Kafasının üzerindeki saçlar uzar: Bazı bebekler saçsız doğar, bazıları da doğumdan hemen sonra fön çektirebilirler :) Normal hayatta da böyle değil mi?
Detaylar
29. Hafta
Bebeğinizin başı vücuduyla oranlı hale gelir. Gün geçtikçe yeni doğana daha çok benzer. Derisinin altında yağ birikmeye devam eder: Gerçek dünyaya hazırlık…
Detaylar
30. Hafta
Tebrikler!! Gebeliğinizin dörtte üçünü geçtiniz. 40*3/4=30, Bebeğinizin bu haftada bir buçuk kiloya ulaştığını biliyor muydunuz? Boyu ise 40 cm.
Detaylar
31. Hafta
Kilo alımı: Fiziksel gelişim oran olarak biraz düşse de hamileliğin geri kalan kısmında kilo alımına devam edecek.
Detaylar
32. Hafta
Bebeğiniz 1702 gr. ağırlığında ve 42.4 cm uzunluğunda. Ağırlaştığınızı, eskisi kadar hareket etmediğini fark edeceksiniz: Endişelenmeyin. O çok iyi sadece alanı biraz dar. İster inanın ister inanmayın hala gelişimi devam…
Detaylar
33. Hafta
Amnion sıvısı hamilelik döneminizdeki en üst düzeyine ulaştı. Bebeğinizin başı hızla büyüyor: Sebebi de hızlı beyin gelişimi.
Detaylar
34. Hafta
Bebeğiniz tamamen yeni doğan gibi hareket etmeye başlar: Gözleri uyanıkken açık, uyurken kapalıdır. Siz de uyku saatlerinin belli bir rutine girdiğini fark edersiniz.
Detaylar
35. Hafta
Kilo alıyor: Ortalama bir bebek bu haftada iki kiloyu geçer. Prematurite açısından riskiniz azaldı: Bu haftada prematur olarak doğan bebekler genelde yaşarlar ve uzun dönemde bir sağlık problemi yaşamazlar.
Detaylar
36. Hafta
Bebeğiniz hazır hale geldi: Siz de tabi ki... Hala gelişmesini sürdüren bir organı varsa o da akciğerler. İkiniz de buluşmak için heyecanlı olsanız da bebeğin rahminizde geçirdiği her gün kendi…
Detaylar
37. Hafta
Bu hafta ortalama büyüklük 2859 gr. ve 49 cm. Resmi olarak oluşumunu tamamladı: Ama rahimde geçirdiği ekstra günlerden yine de faydalanabilir.
Detaylar
38. Hafta
Ortalama olarak ufaklık 3083 gr. ağırlığına ve 49 cm uzunluğuna ulaştı.
Detaylar
39. Hafta
Lanugo çoğunlukla kayboldu: Biraz omuzlarında, bacaklarında ve kollarında görebilirsiniz. Zaman içerisinde yok olacaklardır.
Detaylar
40. Hafta
Vücudunda kalmış izlerini görebilirsiniz. Çocuğunuzun vücudunun % 15’i yağlıdır: Titremeyi öğrenmemiş olmasına rağmen yağ tabakları ısısını korumasına yardımcı olur.
Detaylar
COPYRIGHT © 2017 TÜM HAKLARI SAKLIDIR.
Rahim Filmi