Şişli /İstanbul
ONLINE RANDEVU
0212 248 48 74
MENÜ
Anasayfa
Filiz AK
Gebelik ve Doğum
Jinekoloji
Kısırlık
Aile Planlaması
Menopoz
Laparoskopi
Videolar
İletişim
Ana Sayfa
Gebelik ve Doğum
Gebelik ve Doğum
İleri Yaş Gebeliği ve Dikkat Edilmesi Gerekenler
35 yaş üstü gebeliklerde anne ve bebeğe ait komplikasyonların görülme sıklığı artar: 1) Yumurtalık yaşlanır.Yumurta kalitesi düşer.Döllenebilirlik azalır. 2) Rahim içi zarının döllenmiş yumurtayı tutabilme özelliği azalır.
Detaylar
Amniosentez Nedir?
Gebeliğin 16.haftasından itibaren uygulanabilen ; en sık olarak kromozom anomalisi ve/veya metabolik hastalıkların ve infeksiyon hastalıklarının tanısının konulması için,polihydramnioz ile seyreden gebeliklerde amniotik sıvının azaltılması amacı ile de yararlanılan bir…
Detaylar
Hamilelikte Alkol Kullanımının Zararları
Ülkemizde gebelikten önce ve gebelik sırasında alkol alımı oldukça düşük oranlardadır.Ancak bu oranın yüksek olduğu ülkelerde zeka geriliğinin saptanabilen en önemli sebebi gebelikte alkol kullanımı olarak gösterilmiştir.
Detaylar
Gebelik Dönemi ve Beslenme
Gebelik kadınlar için doğal fizyolojik bir olay olması kadar çok da özel bir dönemdir. Bu özel dönemde yeterli ve sağlıklı beslenmek hem anne, hem de bebek sağlığı için oldukça önem…
Detaylar
Doğum nasıl olmalı?
Doğum herhangi bir gerekçe yoksa normal yoldan olmalıdır. Halk arasında normal doğum olarak adlandırılan vajinal doğum kadınlara %75-80'inde rahat bir şekilde gerçekleşecektir.
Detaylar
Doğum Yaklaştığında Nelere Dikkat Etmeli, Neler Yapılmalı?
Normal doğum gebeliğin 38-42. haftaları arasında olur. Gebelerin nunda ise daha erken gebelik haftalarında doğum başlayabilir.
Detaylar
Fetal Monitorizasyon Nedir?
Fetal monitorizasyon, doktorunuzun doğmamış bebeğinizin anne karnındaki sağlık durumunu kontrol etmesinin bir yoludur. Doğum ağrıları varken ve doğum sırasında kullanılır.
Detaylar
Gebe Kalmayı Planlarken Neler Yapılmalı?
Gebelik planlayan kadınlar iki gruba ayrılabilir. Gebelik öncesinde bilinen bir kronik hastalığı olanlar ve tamamen sağlıklı olan kadınlar.
Detaylar
Gebelik ve Diyabet
Gestasyonel Diyabet (GDM), İnsülin Bağımlı Diyabet%1-5'dir.gestasyonel diabet için tüm gebelere 24,haftadan sonra tarama testi yapılmalıdır, Gestasyonel diyabet Gebelik esnasında gelişen karbonhidrat intoleransıdır...
Detaylar
Gebelikte Sık Görülen Hastalıklar ve İlaç Kullanımı
Bütün ilaçlar vücudunuzu bir şekilde etkilemektedir. Bu nedenle gebe olduğunuzda ilaç kullanımı konusunda daha dikkatli olmanız gerekiyor.
Detaylar
Gebelikte Yapılması Gerekenler
Gebelik fizyolojik bir olaydır ve önemli bir gerekçe olmadıkça hayatınızı olumsuz olarak etkilemeyecektir.
Detaylar
İkiz Gebelik Hakkında Merak Edilenler
Bir çiftin ikiz çocuk sahibi olması olasılığı nedir? Bu konuda istatistikler mevcut mu? Tüp bebek yöntemiyle ve doğal yoldan ikiz bebek sahibi olma olasılıkları, ayrı ayrı nedir?
Detaylar
İntrauterin Gelişme Rötarı (IUGR)
Genel olarak anne karnındaki bir bebeğin doğum ağırlığının , 2500 gramın altında ( ) olması olarak tanımlanmaktadır. Tüm canlı doğumların % 10 unda görülmektedir.
Detaylar
Kordon Kanı Kök Hücre Depolaması
Doğumdan sonra kesilen kordon ve plasenta arasında kan kök hücrlerinden zengin kordon kanının depolanması son yıllarda oldukça gündemde olan ve çok sayıda tartışmaya neden olmuş bir konudur.
Detaylar
Ultrasonografi ve Gebelikte Kullanımı
Ultrason testi (sonogram), ses dalgalarını kullanarak yapılan, anne karnındaki bebeği veya karın içi organlarının görüntülenmesini sağlayan, ağrısız bir muayene yöntemidir.
Detaylar
Gebelik Takvimi
Detaylar
Gebelikte Kanama Olması
Gebelikte kanama olması nadir rastlanılan bir olay değildir. Önemli olan kanamanın nedeninin bulunmasıdır. Gebeliğin ilk yarısında olan kanama ile düşük, dış gebelik veya mol gebelik söz konusu olabilir.
Detaylar
Mol Gebeliği Nedir?
Mol gebeliği, üzüm gebeliği olarakta bilinen bebeğin gelişememe durumudur. Döllenme esnasında meydana gelen genetik bir hata sonucu rahim içinde anormal bir dokunun büyümesidir.
Detaylar
Prematürite (Erken Doğum) Nedir?
37 haftadan önce gerçekleşen, fetüsun 1000-2500 gr arasında olan doğumlara erken doğum yani prematürite denir. Erken doğum çoğu durumda kendi kendine başlar.
Detaylar
Gebelik ve Aşı
Gebelik esnasında fetusta konjenital malformasyon, büyüme geriliği, ölü doğum ve nörolojik arazlara sebep olan enfeksiyonlardan korumak, erken doğum eylemini azaltmak, gebelik esnasında daha şiddetli ...
Detaylar
COPYRIGHT © 2017 TÜM HAKLARI SAKLIDIR.
Rahim Filmi